Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

PLASA METALICA DE ARMARE SI INLOCUIREA EI

Întrebări frecvente despre fibrele de sticlă AR ca armătură de beton și înlocuitor pentru plasele metalice.

LAMURIM NECLARITATILE DUMNEAVOASTRĂ DESPRE PLASA METALICA

ȘI INLOCUIREA EI CU FİBRA DE STICLA FIBRATEC AR

1. Se poate folosi orice tip defibră de sticlă ?


NO. Doar fibrele de sticlă AR (rezistente la alcalinele betonului) și cu un conținut de zirconiu mai mare de 16% sunt potrivite pentru realizarea armăturii din beton. Restul fibrelor de sticlă se degradează cu trecerea timpului. De fapt, cu cât conțin mai mult zirconiu, cu atât mai durabile sunt. Producătorul din fibră de sticlă AR cu cel mai mare conținut de zirconiu și singurul care respectă standardul EN15422: 2008 este Fibratec, fabricat în Japonia.

2. FIBRA DE POLIPROPILENA RANFORSEAZĂ BETONUL?

Nu. Fibrele de polipropilenă nu au proprietăți mecanice care îmbunătățesc rezistența la încovoiere a betonului. Evită doar microfragurile în stratul exterior al betonului și realizează acest lucru prin evitarea uscării rapide a betonului. Și nu întotdeauna, deoarece distribuția nu este omogenă datorită diferenței mari dintre greutatea sa specifică și greutatea specifică a betonului. (0,9 vs 2,5)


3. CARE ESTE DIFERENȚA DINTRE REINFORSAREA CU FIBRE DE OȚEL ȘI CEA CU FIBRA DE STICLĂ?

În esență, folosire fibrelor de oțel poate cauza oxidări în plăcile din exterior. În plus, atunci când introduceți fibre de oțel în mixerul de beton de multe ori acestea provoacă așa-numitele “dopuri” umplând duzele pompelor de beton. Dozările încep cu 20 kg / m3.

În sapa mai mică de 10 cm grosime nu sunt recomandabile fibrele de oțel. Ele părăsesc punctele de pe suprafața șapelor, forțând construcția unui strat de rulare suplimentar și, prin urmare, creșterea costurilor materialelor și a forței de muncă. Cu fibra de sticlă AR nu veți avea nici unul dintre dezavantajele descrise mai sus.

4. CARE SUNT PRINCIPALELE AVANTAJE ALE FIBREI DE STICLĂ FIBRATEC AR ÎN COMPARAȚIE CU PLASA METALICA?

Ele sunt multe și variate. Folosind Fibratec, economisiți 60% din timpul de execuție. Nu va trebui să pompezi betonul peste plasă deoarece aceasta nu va fi în pardoseala.
Nu va trebui să suprapuneti ochiurile de plasă și nici să le ridicați pe separatoare, nici să nu le coaseți, nici să le tăiați pentru a le adapta la colțurile și crenelurile zonei care urmează să fie betonată, nici să salvați coloane sau cutii. Nu veți avea probleme cu plasarea nișelor în teren neuniform. Nu va trebui să le depozitati în zone unde se sfârșesc prin a ruginii (încălcând regulile), nu veți avea nevoie de macarale pentru a le încărca cu camionul sau pentru a le descărca pe site. În majoritatea timpului nu veți avea nevoie de un camion, deoarece pungile pot fi transportate în orice vehicul. Pentru o aplicație de 20 m2, de exemplu, o pungă de plastic de supermarket cu 4 kg de Fibratec V12-AM plasată în scaunul de lângă șofer, în loc de un camion, va fi suficientă. Nu este nevoie să aveți radiale sau foarfeci de tăiat metalul.

Veți fi siguri că plasa nu este lipita de podea, pe fundul pardoselii, (locul unde este inutil). Fiecare cm3 de beton va fi protejat și cusut cu milioane de fibre de sticlă cu 50-60% mai rezistent decât oțelul și perfect distribuit (fibra de sticlă FIBRATEC AR și betonul au greutăți specifice foarte asemănătoare (2,68 și respectiv 2,5 și rezistența la tracțiune a fibrei AR Fibratec este de 1620N / mm2, în timp ce rezistența oțelului variază între 1000 și 1200 N / mm2).


5. EXISTA REFERINȚE ALE LUCRĂRILOR ÎN CARE AU FOST UTILIZATE  FIBRELE DE STICLĂ FIBRATEC AR?

Da, mulțe. Accesați pagina Fibratec pentru a vedea numai o mică selecție a acestora. Există, de fapt, sute de lucrări executate cu succes.


6. SUNT CERTIFICATE FIBRELE FIBRATEC DE CATRE UN LABORATOR RECUNOSCUT?

Da. Fibratec este identic cu fibra utilizată de diverse universități în studiile de armare a betonului, astfel încât oricare dintre aceste studii susține eficacitatea fibrelor de sticlă AR. De asemenea, avem certificate de testare în laboratoarele Bureau Veritas care compară rezistența între 3 kg de fibră de sticlă și 20 kg de fibre de oțel ondulat 50mm.

În aceste teste, fibrele de sticlă oferă o rezistență mai bună la rupere prin îndoire la beton în comparație cu cele din oțel. De asemenea, laboratorul de testare al BOMA IMPASA în studiile sale a arătat că Fibratec este o fibră a cărei caracteristici de armare seamănă cu macrofibrele structurale. (ne fiind necesare în construcția șapelor deoarece nu sunt elemente structurale).

7. CUM SĂ CUNOSC DOZAREA ADECVATĂ PENTRU LUCRĂRILE MELE ÎN BETON?

Fibratec poate pregăti un raport de dozare ținând seama de condițiile speciale comunicate de catre dumneavoastră, pentru a face o recomandare de dozare. Pentru aceasta, vom avea nevoie de date cum ar fi tipul de beton pe care îl veți folosi la locul de muncă, starea terenului în ceea ce privește capacitatea de rulare, grosimea dorită a pardoselii, tipul și cantitatea de sarcină punctuală la care va fi ea solicitata. Acest raport nu are costuri .


8. ESTE RIDICAT COSTUL PENTRU A FACE UN STUDIU DE INGINERIE DE REALIZARE ASIGURATĂ PENTRU UN PROIECT IMPORTANT?

Aceste tipuri de studii au costuri în funcție de mărimea lucrării. De obicei, chiar plătind pentru un studiu al calculelor fibrelor, veți economisi sume importante folosind FIBRATEC. Putem recomanda un birou de inginerie specializată în acest tip de calcule, deoarece există foarte puțini capabili să o facă.


9. Apar fibre sau varfuri de fibre pe suprafața unei pardoseli fabricate cu fibră de sticlă? Nu, niciodată. Podeaua realizată cu Fibratec poate fi lustruită cu o siguranta totală. Nu va apărea un singur fir pe suprafața pardoselii. Este de asemenea ideala pentru betonul amprentat si tipărit.

10.FIBRA DE STICLA SE INCALCESTE, SE SCUFUNDA SAU PLUTESTE PE SUPRAFETUL BETONULUI?

Nu, nu a existat niciodată o experiență de îmbogățire a fibrei și o omogenizare mai puțin omogena în distribuția sa în beton, deoarece este distribuită în mod aleatoriu și tridimensional în întreaga masă într-o chestiune de minute.

Țineți cont de faptul că densitatea fibrelor de sticlă este aproape egală cu cea a betonului, astfel încât vibrația acestuia nu determină, de exemplu, că fibrele sunt depozitate în partea inferioară a plăcii.

11.Cum  se explică faptul că dispersia fibrei de sticla prin beton este atât de bun și omogena?

Mai întâi, prin proprietățile sale fizice (densitatea aproape egală cu cea a betonului) și pe de altă parte cu cantitatea de filamente pe metru cub, aproximativ 200.000.000 în 1 kg de fibre.

12. POATE FI INLOCUITA ORICE TIP DE PLASA METALICA?

Acesta poate înlocui cea mai mare parte a tipurilor de plasă, cu condiția să nu aibă o funcție structurală și, în unele cazuri, chiar să reducem grosimea pardoselii.

13. S-ar putea evita instalarea barnelor metalice și înlocuirea prin fibre de sticlă AR? Armăturile din oțel nu trebuie înlocuite niciodată în elemente structurale. Prin adăugarea Fibratec în straturile de compresie nu putem înlocui armarea acestuia, dar dacă putem salva un ștrat posterioar lăsand suprafața ca o suprafață finisată și lustruită, de exemplu. Acest lucru a fost făcut în construirea parcărilor multi-etaje ale noilor curți din Las Palmas de Gran Canaria, salvând un strat de beton de 8 cm, o plasă de 15x15x6 și toată mobilizarea și forța de muncă pentru o nouă suprainaltare a mii de metrii patrati .

14. FIBRA DE STICLA ABSOARBE APA, FACAND CA BETONUL SA SE USUCE MAI REPEDE ?

Nu. Nu absoarbe apa. Acest lucru se întâmplă în orice pardoseala atunci când materialele plastice din polietilenă nu sunt amplasate dedesubt sau când pardoseala este expusă vântului sau soarelui. Crăpăturile produse în timpul retragerii betonului se datorează, în principal a 4 factori.

Nici plasa, nici fibrele nu pot evita acest lucru dacă aceste situații nu sunt evitate:

– Faceți tăieturi cu distanțe mai mari decât cele recomandate și cu o adâncime mai mică de 33% din grosimea șapei.

 -Nu efectuați tăieturi de retragere în primele 24 de ore.

– Nu respectați desenele recomandate ale tăieturilor în jurul coloanelor, cutiilor etc.

– Nu protejați pardoseala de soare și nu vedeți în primele 7 zile, neglijând hidratarea sa frecventă pentru a-și păstra temperatura controlată sau pentru a nu-l acoperi, pentru a-și păstra umiditatea și temperatura cât mai proaspete posibil.


15. CUM INFLUENTEAZA UTILIZAREA FIBRELOR DE STICLĂ AFECTĂ EFICIENȚA LUCRABILITATII BETONULUI?

Îl face mai maleabil, îmbunătățind lucrabilitatea. Îl omogenizeaza din primul moment al amestecarii lui.

16.CÂND LUCRAM, CUM CALCULAM CANTITATEA DE FIBRA ADĂUGATĂ LA BETON?

Anterior, a fost stabilita doza potrivită, apoi s-au adăugat saci de 1 kg sau saci de 20 kg, în funcție de capacitatea mixerului de beton utilizat. Puteți utiliza un recipient de plastic de aproximativ 6 litri care, odată umplut (până la 2 cm sub margine), vă va oferi aproximativ 1 kg de fibră.

17. Pot folosi o cantitate mai mare de fibre pentru a face betonul mai rezistent?

Mai multă cantitate nu este sinonimă cu o mai bună calitate, trebuie să puneți doza recomandată.

Adaugarea unei mai mici sau mai mari cantității ar fi în detrimentul rezultatelor de rezistență ale betonului.

18. ESTE NEVOIE DE ADAUGARE A ORICARUI TIP DE ADITIVI CUM AR FI FLUIDIZANT SAU ALT TIP, DUPĂ UTILIZAREA FIBREI DIN STICLĂ ÎN BETON?

Nu, aditivii sunt utilizați în mod normal pentru fibrele de oțel, dar nu pentru fibrele de sticlă.


19. ESTE FIBRA DIN STICLĂ COMPATIBILĂ CU ALTE SUBSTANȚE CARE POT FI ADĂUGATE IN BETON?

Este compatibil Nu a fost descrisă nicio incompatibilitate cu alte substanțe chimice care pot fi adăugate în beton. Nici măcar cei mai agresivi acizi.


20. Pot folosi un amestecător pentru prepararea amestecului de beton și a fibrelor de sticlă?

Da. Orice metodă care garantează o bună amestecare până când fibra de sticla se dispersează bine in toată masa este corectă. Procesul de amestecare durează un minut într-o găleată. În cauciuc clor, vopsele sau micro ciment, de fapt, este foarte recomandat să utilizați blenderul. (Pentru fibre Fibratec V13-MO special concepute pentru aceste produse) În general, se amestecă între 2 și 3 kg pe minut într-un malaxor de beton.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.